Wat u moet weten over het vervangen van winterdaken

Wat u moet weten over het vervangen van winterdaken

weten over het

Er is geen juiste tijd van het jaar om te beseffen dat je een nieuw dak nodig hebt, maar misschien is een van de engste een winderige, besneeuwde dag midden in de winter. Kun je in de winter zelfs een dak vervangen? Het korte antwoord – ja. Lees verder voor meer informatie over hoe winterdakvervangingen worden uitgevoerd.

Hoe beïnvloedt winterweer dakvervangingsprocessen?


Hoewel elk seizoen zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt, zijn er een aantal specifieke overwegingen waarmee dakdekkers in de winter rekening moeten houden.


1. materialen


Gordelroos
Het ideale temperatuurbereik voor te installeren laminaatshingles is overal van 4oC tot 26oC, omdat ze onder 4oC broos kunnen worden en meer vatbaar zijn voor barsten en breken. Dat betekent niet dat ze niet kunnen worden geïnstalleerd bij kouder weer. In plaats daarvan betekent dit dat extra zorg nodig is.
Sealant


Gordelroos zijn ontworpen met een zelfklevende strip die wordt geactiveerd onder de hitte van de zon om ze effectief aan elkaar te klemmen en te voorkomen dat ze in de wind worden opgetild. Zoals u mag verwachten, kunnen koude temperaturen dit proces vertragen.
Terwijl de meeste dakbedekkingsbedrijven vier spijkers per dakspaan gebruiken, is het verplicht voor ons om zes spijkers per dakspaan te gebruiken bij het vervangen van een winterdak. Deze aanpak, die we ook het hele jaar door aanbieden voor dakinstallaties met hoge wind, zorgt voor een sterke en veilige houvast zodat uw gordelroos bestand is tegen winterse weersomstandigheden.


2. Hulpmiddelen


Gordelroos en kit zijn niet de enige materialen die door de kou worden aangetast. De winter kan even zwaar zijn op de meest gebruikte gereedschappen van een dakdekker, zoals compressoren en schiethamers. Wanneer compressietools lucht in hun leidingen laten ontsnappen, zal een deel van de stoom en vochtigheid onvermijdelijk in vloeistof veranderen. Onder het vriespunt zal dit water snel bevriezen. Naarmate ijs zich geleidelijk ophoopt, zal het de luchtstroom verminderen, wat op zijn beurt de prestaties van het gereedschap in gevaar brengt.
Ongeacht het seizoen moeten nagels altijd precies goed worden gereden. Als een nagel overbelast is, kan deze de grind scheuren en ruïneren, terwijl ondergeregelde nagels ervoor zorgen dat gordelroos rechtop gaat zitten, waardoor luchtbellen ontstaan ​​die je gordelroos en dak kwetsbaar maken voor de effecten van harde wind. Helaas, als luchtvaartmaatschappijen bij koude temperaturen worden geblokkeerd, kunnen nagels niet zo diep worden geduwd als nodig is.
Om deze potentiële uitdaging te omzeilen, moeten dakdekkers de aanwezigheid van ijs in hun compressietools in de winter controleren en aandacht besteden aan diepteaanpassers op schiethamers.


3. Gezondheid en veiligheid


Sommige van de beste winterdaken voor dakdekkers zijn onder andere gladde oppervlakken met ijs en sneeuw, verborgen gevaren zoals ventilatieopeningen en dakramen, en de effecten van ongunstig weer, met name extreme kou.


Als huiseigenaar is het belangrijk om jezelf te beschermen door ervoor te zorgen dat je werkt met een dakdekker die de nodige stappen neemt om de veiligheid van de individuen en bemanningen die op je dak werken te garanderen:


• Vraag naar het gezondheids- en veiligheidsprogramma van de dakdekker. Aannemers die meer dan vijf mensen in dienst hebben, zijn wettelijk verplicht om er een te hebben.


• Zorg ervoor dat de dakdekker zowel de algemene aansprakelijkheid als de schadeverzekering voor werknemers heeft. Als de dakdekker onverzekerd is en er iets misgaat, of een werknemer gewond is of uw huis is beschadigd, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor medische kosten en reparaties.

Leave a Reply